Science2Succeed is ontstaan vanuit de nood aan wetenschappelijke informatie bij sportcoaching. Tijdens mijn opleiding training en coaching aan de KU Leuven passeerde veel trends de revue. Vaak was de wetenschappelijke onderbouwing ver te zoeken. 

Al vroeg kwam ik met sport in contact. Gedurende vele jaren was ik in de zwemsport actief. Tijdens mijn secundaire studies koos ik voor een brede sportopleiding. Na het succesvol afronden van mijn middelbaar trok ik naar de KU Leuven. Naast mijn eigen ervaringen in ateltiek, gymnastiek en balsporten kwam ik daar in contact met de wetenschappelijke benadering van de sport. Biomechanica, inspanningsfysiologie en trainingsleer openden nieuwe horizonten. Ik kon mijn eigen passie in combinatie met wetenschappelijk onderbouwde inzichten delen. 


Science2Succeed begeleidt clubs, bedrijven en sporters op een wetenschappelijke verantwoorde manier. Naast begeleiding van sporters passen we deze kennis toe op het evalueren, valideren en het zoeken naar de praktische toepassingen van nieuwe technologie├źn.